Aktuelno

Najnovije vijesti, saopštenja...

Nevladino udruženje Prosvjetna zajednica Crne Gore (PZCG), koje okuplja nekoliko hiljada prosvjetnih radnika, poziva Vladu i Skupštinu da se pored pitanja načina izbora direktora škola i vrtića u Crnoj Gori pod hitno posvete i pitanju organizacije nove školske godine koja treba da počne za mjesec dana, a o kojoj nastavnici, učenici i roditelji nemaju apsolutno nikakvih informacija, saopštio je Upravni odbor PZCG.

Predstavnici više nevladinih organizacija zatražili su danas od poslanika Skupštine Crne Gore da učine sve što je u njihovoj moći i da od predstavnika Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta zahtijevaju obavezivanje tog resora da se posveti jednom od ključnih segmenata društva – na prvom mjestu pripremi nove školske godine i gradnji nepartitokratskog sistema koji će moći da osmisli i realizuje kvalitetne promjene. 

Dermatolozi smatraju da nesmotreno izlaganje suncu u ranom djetinjstvu može izazvati trajna oštećenja kože. Saglasni su da bebe do šest mjeseci ne treba uopšte da budu na suncu, dok za stariju djecu treba strogo izbjegavati period od 10 do 16 sati.

Veličina fonta