Aktuelno

Najnovije vijesti, saopštenja...

Mladi danas veliki dio svog života provode na Instagramu i TikToku. To su mjesta gdje žele da se predstave u najboljem svijetlu, a pratioci i lajkovi su ono što je mnogima od njih potrebno da bi se osjećali vrijednim.

Poznate manekenke, pjevačice, uticajne ličnosti koje na fotografijama izgledaju savršeno, ideal su kome djevojčice danas teže. A pritisak koji osjećaju dok broje lajkove svaki put kada objave fotografiju, mnoge od njih vodi u depresiju i anksioznost.

Poznate djevojke, žene, svakodnevno objavljuju svoje fotografije koje su prethodno prošle kroz aplikacije za sređivanje i brdo filtera, u želji da se predstave savršenim svojim pratiocima. To čak nije nikakva tajna, mnoge od njih dijele savjete kako napraviti savršen selfi.

Od retuširanja i mijenjanja izgleda na fotografijama se počinje. Sledeći korak su iscrtane obrve, vještačke trepavice, fileri u usnama.

Selfi generacija rezultat je svijeta u kojem je samo idealna ljepota lijepa, gdje se svaki nedostatak smatra ružnim, a ljepota nije u jedinstvenosti, već naprotiv, u tome da svi izgledamo isto.

Pokušavajući da ukaže na ovaj problem koji djevojčicama ruši samopouzdanje i čini da se osjećaju manje vrijednim jer nisu savršene, Dav (Dove) je objavio video pod nazivom Selfi unazad.

Pogledajte ga i procijenite – da li je ljepota samo ono što vidimo na društvenim mrežama ili je ljepota ono što zapravo jesmo i što nas čini jedinstvenim.

Izvor: Zelena učionica

Priredila: Anđela Miličić


Veličina fonta