Aktuelno

Najnovije vijesti, saopštenja...

Javne i privatne obrazovno–vaspitne ustanove u opštinama Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje, Cetinje, Danilovgrad, Podgorica, Mojkovac, Kolašin, Nikšić, Berane, Šavnik i Pljevlja redovno će raditi od 4. do 7. maja.

U opštini Andrijevica predškolske ustanove neće raditi, dok će osnovne i srednje škole nastaviti sa realizacijom onlajn nastave, sa izuzetkom učenika devetog razreda osnovne škole, četvrtog razreda gimnazije i završnih razreda obrazovnih programa stručnog obrazovanja u trogodišnjem i četvorogodišnjem trajanju, koji će u svim opštinama nastavu pohađati neposredno u školi. U stručnim i mješovitim školama u svim opštinama biće omogućena realizacija praktične nastave, uz poštovanje epidemioloških mjera.

Ovakva odluka je donijeta uzimajući u obzir da nastavna godina za učenike završnih razreda traje do 28. maja 2021. kao i da će se polaganje preostalih predmeta na stučnom i maturskom ispitu obaviti od 8. maja do 9. juna 2021. 

Provjera znanja, izrada testova, kontrolnih i pisanih zadataka može se realizovati u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Crne Gore u skladu sa preporukama koje se odnose na prevenciju i sprečavanje epidemije.

Izvor: Sajt Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta

Priredila: Anđela Miličić

Veličina fonta