Aktuelno

Najnovije vijesti, saopštenja...

Ako se tinejdžeri okupe da proslave rođendan jednog od svojih prijatelja, zasigurno će se moći zabaviti. Ali neće im smetati i igrati nešto zanimljivo.

Tinejdžere zanima sve što se tiče muzike, plesa, bioskopa, sporta. Dakle, poželjno je pripremiti zabavu za tinejdžere u ovim oblastima. Dječaci i mnoge djevojke nisu protiv sportskih igara na otvorenom. Pa, naravno, fasciniraće ih sve što je povezano s njima i s rođendanom. Nudimo izbor zabave na ove teme.

Plesna igra "Pozdrav"
Odabere se bilo koji žanr plesa - prema raspoloženju ili onom koji odgovara stilu praznika: može biti, na primjer, hula na dance, indijanski plesni pokreti na zabavi u indijskom stilu, boogie-woogie na ili hip-hop na bilo kojem tinejdžerskom odmoru itd. Za početak, neko vodi majstorsku klasu: odrasla osoba koja dobro pleše ili posebno pozvani profesionalac koji će pokazati osnovne pokrete ovog plesa. Međutim, možete samo gledati video zajedno i sjetiti se plesnih poteza. Nakon toga igra se održava. Uključena je odgovarajuća muzika, tinejdžeri ulaze u krug, bira se ko će voziti prvi. Vozač bira bilo koju osobu iz kruga i izgovara pozdrav i ime odabranog učesnika, na primjer: „Pozdrav Jovana!“ U isto vrijeme, vozač pokazuje bilo koji plesni pokret iz upravo naučenog. Onaj s lijeve strane vozača ponavlja tačno i pokret i pozdrav. I tako i svi učesnici koji stoje s lijeve strane od prethodnog dok pozdrav ne dođe do Jovane. Sada Jovana postaje vozač - pozdravlja bilo kojeg drugog učesnika, pokazuje novi pokret i šalje pozdrave dalje u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. Igra se može igrati sve dok svi učesnici iz kruga ne dobiju pozdrav.

Igra "Prepoznavači"
Ideja je da se prepozna koliko dobro slavljenik poznaje svoje prijatelje. Neko od prisutnog mu zaveže oči i na ruke navuče rukavice. Prijatelji slavljenika dolaze mu zauzvrat, a on ili ona, nježno ih osjećajući, pokušava pogoditi ko je pred njim/njom.

Igra "Prenesite jabuku"
Svi koji učestvuju u igri pozvani su da se podijele u dvije ekipe i stanu u red jedan nasuprot drugom. Učesnici u svakom timu moraju prvo prenijeti okruglu jabuku (lopticu, krompir) do kraja, ali jabuku ne smijete dirati, može je proći samo uz rame ili bradu. Ako jabuka padne na pod, igra počinje iznova, od prvog igrača.

Izvor: Intmag 46

Pripremila: Dragana Đokić

Veličina fonta