Aktuelno

Najnovije vijesti, saopštenja...

1. Igračke za izgradnju
Bilo koja vrsta kockica za slaganje idealne su za dječju zabavu, ali i sticanje raznih vještina. Igračke za slaganje posebno su dobre jer su prikladne za svaki dječiji uzrast.

2. Set vagona
Drvene, plastične ili željezne šine idealne su za dugu zabavu. Kupujte djetetu šine koje se mogu nadograđivati pa osim finansijske koristi, kako se dijete razvija možete nadopunjavati kolekciju što će dijete obradovati.

3. Društvene igre
Društvene igre dobre su jer djecu zaokupe na duže vrijeme no kod njih je moguće da će djeca često biti potrebna pomoć roditelja. Od čovječe ne ljuti se do rizika, ovo su igre koje djeca obožavaju, a idealne su kada djeci u posjetu dođu prijatelji.

4. Knjige, slikovnice i bojanke
Iako nisu baš igračke, knjige su dobre za djecu. Knjige traže dječji angažman ali pružaju i mnoštvo ideje za maštovitu igru. Za razliku od televizije, stimulišu mozak. Naravno, neka djeca ne vole da čitaju ili još ne znaju kako ali to ne znači da knjige još uvijek ne mogu biti dio igre. Uz knjige djeci dajte da čitaju razne slikovnice ili iscrtavaju bojanke.

5. Mozgalice i zagonetke
Mozgalice i zagonetke osim angažmana tijela stimulišu i mozak. Starijoj djeci dajte teže mozgalice, a mlađoj jednostavne puzle. Slaganje puzli posebno je zgodno jer se one prodaju za različite uzraste pa ih u igru možete uvesti već s par mjeseci.

6. Kuće za lutke
Kućice za lutke danas su toliko dobro opremljene da se djeca s njima mogu igrati satima. Od kauča i kuhinjskih stolova do tuševa i kuhinjskih elemenata na baterije. Bez obzira na vrstu kućnih kućice za lutke, ovdje treba pustiti djecu da se igraju i razvijaju igri ulogu.

7. Igračke za dizajn
Možda ne bi svi rekli da su igračke vezane za modu dobre igračke, ponajviše zbog rodne uloge. Ali, jednako kako želimo da se djevojčice igraju s građevinskim igračkama, zašto ne bi dopuštili dječacima od raznih frizura do modnih dodataka.

8. Muzičke igračke
Slušanje muzike – ili igranje – može djecu okupirati na duže vrijeme. Od ksilofona do gitare i sintisajzera, ove igračke idealan su uvod za stvaranje interesa kod djece za muziku. Razne maske, odjeća crtanih likova i slično idealne su za zabavu. Kolekciju upotpunite šeširima, kapama…

9. Crtanje
Crtanje je jedna od omiljenih aktivnosti i djeci i roditeljima. Priprema je jednostavna, mogućnosti neiscrpne, a zabava duga. Ponudite im pribor za crtanje (od uljanih bojica do tempera, akrilih boja ili kreda).

Izvor: http://www.djecjaposla.com/

Veličina fonta