Aktuelno

Najnovije vijesti, saopštenja...

Jednogodišnjaci su pokretljivi i radoznali. Žele da otkrivaju nove stvari svakodnevno i zabavljaju se. Pravo je vrijeme za prve super igre a dobra vijest je da puno njih možete da napravite sami od stvari koje već imate u kući.

Izdvojili smo fantastične ideje koje i vi možete da probate i zabavite vaše dijete, naravno ukoliko je potrebno uz prilagođavanje igre i metoda izvođenja potrebama vašeg djeteta. Čuvajte kartonske kutije, kutije od vlažnih maramica, flaše i sl. jer od njih možete da napravite sledeće igre:

Izvlačenje
Sigurno ste primjetili da dijete obožava da izvlači stvari. Iskoristite kutiju od vlažnih maramica da napravite upravo takvu igru. Dovoljno je da pripremite različite komade platna, poređate ih kao što su poređane maramice u kutiji i date djetetu da izvlači. Biće presrećno!

Ubacivanje
Još jedna omiljena aktivnost je i ubacivanje. Najbolje je da koristite plastičnu posudu i plastične igračkice. Pokažite djetetu šta treba da radi i ono će da vas imitira.

Klizeća rampa
Upotrijebite knjigu za pravljenje ove simpatične rampe po kojoj dijete može da vozi svoje prve automobilčiće ili po njoj gura loptice da klize. Zabava je zagarantovana.

Obaranje plastičnih čaša
Poređajte plastične čaše (pod uslovom da vas dijete pusti) i onda mu recite da sruši. Oduševljenje je sigurno.

Ubacivanje poklopaca
Pripremite kolekciju većih poklopaca i napravite rupe u kartonu kroz koje dijete može da ih provlači.

Ubacivanje loptica
Ova igra je još lakša jer su vam potrebne samo loptice i pleh za mafine (ako ga nemate možete koristiti i običnu kutiju).

Tunel
Djeca obožavaju provlačenje pa je super ideja da napravite tunel od kartonske kutije. Viseće čarapice će obezbijediti dodatnu zabavu.

Senzorna tabla
Djeca se iznenađuju različitim materijalima pa možete da napravite senzorni zid uz pomoć malih prozorčića i različitih tekstura.

Senzorna kesa
Kićanke i loptice različitih veličina, boja i materijala možete ubaciti i u kesu koju ćete zalijepiti na staklo. Opipavanje zatim može da počne.

Lijepljenje
Kićanke i čičak traka će vašoj bebi obezbijediti sate zabave. Traku možete da zakačite na zid i pokažete djetetu šta se dešava kada približi kićanku. Iznenadiće se kada vidi da ona ostaje da stoji.

Igračka koja nestaje
Oduševite dijete uz pomoć providne plastične posude, papira i kićanke koja nestaje iz njega. Jednostavno a fantastično.

Izvor: https://najboljamamanasvetu.com/

Veličina fonta