Aktuelno

Najnovije vijesti, saopštenja...

Preuzimanjem fajla s linka koji se nalazi na dnu ovog teksta možete se informisati o mjerama za osobe s invaliditetom i njihova domaćinstva, vlasti, zdravstvene radnike, pružaoce usluga za OSI i zajednicu. U dokumentu se odgovara na pitanja zašto je potrebno da osobe s invaliditetom budu dodatno oprezne tokom Covida-19, te koje mjere trebaju preduzeti zajednica i država za osobe s invaliditetom i njihove porodice.

Takođe, možete pročitati i šta trebate preduzeti da bi umanjili/e svoju izloženost COVIDU-19, a ako vam je potrebna personalna asistencija potrebno je da napravite plan kako bi omogućili nastavak podrške i da pratite smjernice SZO o pitanjima mentalnog zdravlja.

U tekstu se nalaze i preporuke za vlasti koje su dužne da obezbijede pristupačnost informacija i komunikacija u vezi s javnim zdravljam, da preuzmu ciljane mjere i podršku za osobe s invaliditetom. Takođe, možete pročitati i koje mjere podrške trebaju preduzeti pružaoci usluga i preporuke za minimalnu izloženost OSI tokom pružanja usluga i trajanja COVIDA-19. Svakako, jedan od predloga je da se s OSI ima česta komunikacija, i da imaju podršku porodice, prijatelja i šire zajednice.


Prilog:
20 V 20 Covid-19 brifing - Prevod - lektura AR

Veličina fonta