Aktuelno

Najnovije vijesti, saopštenja...

Specijalna Olimpijada Crne Gore uz podršku UNICEF-a i u partnerstvu sa Ministarstvom prosvjete i Ministarstvom sporta i mladih realizuje projekat Mladi sportisti u svojim domovima u trajanju od 6 mjeseci. Cilj je pružanje podrške roditeljima djece s invaliditetom uzrasta 2-8 godina radi očuvanja zdravlja, fizičke kondicije i samopouzdanja njihove djece tokom obustave rada vrtića uslijed globalne pandemije.

Pripreme za realizaciju ovog programa su trajale mjesec dana kako bi 240 porodica u 7 crnogorskih opština na njihove kućne adrese dobilo pakete od Specijalne Olimpijade koji sadrže video materijale s instrukcijama, sportske rekvizite i opremu koja je potrebna za sprovođenje planskih treninga. Roditelji će se naći u ulozi trenera i sprovodiće sportske aktivnosti sa svojom djecom u njihovim domovima kroz 48 polučasovnih treninga, 3 puta nedjeljno u periodu od 4 mjeseca.

Uz #MladiSportistiDoma od 18. maja ostali zainteresovani roditelji imaće priliku da prate video treninge na društvenim mrežama koji će se objavljivati 3 puta sedmično, 16 nedjelja. Na taj način Specijalna Olimpijada Crne Gore daje priliku svim roditeljima djece uzrasta 2-8 godina da uživaju sa svojom djecom kroz zajedničke sportske aktivnosti.
#MladiSprortistiDoma u naredna 4 mjeseca biće rezervisan i za fotografije i video snimke kućnih treninga djece i njihovih roditelja.

Podsjećamo, akreditovan sportski program Mladi sportisti namijenjen je djeci s invaliditetom uzrasta 2-8 godina ima za cilj unaprijeđenje motoričkih, socio-emocionalnih i kognitivnih vještina kod djece tog uzrasta. 

"Sprovodi se u 130 država širom svijeta, ali smo prvi u Evropi pokrenuli sprovođenje sportskog programa Mladi sportisti kod kuće kroz ovaj projekat i nadamo se da će i ostali nacionalni programi Specijalne Olimpijade u regionu Evrope/Evroazije slijediti naš primjer", kazali su iz Specijalne Olimpijade Crne Gore.
Na kraju su pozvali roditelje djece s invaliditetom da se pridruže akciji #MladiSportistiDoma i iskoriste priliku da treniraju sa svojom djecom i prate njihov napredak sprovodeći  planske programske  treninge u svojim domovima.

Izvor: Specijalna Olimpijada Crne Gore

Veličina fonta