Aktuelno

Najnovije vijesti, saopštenja...

Andrea Nikolić, studentkinja druge godine Pravnog fakulteta u Podgorici, predstavljaće Crnu Goru na finalnom svjetskom izboru za Mis turizma, koji će se krajem ovog mjeseca održati u Kini, saopšteno je iz organizacije Miss Monte.

Andrea, kao jedna od najljepših Crnogorki i finalistkinja ovogodišnjeg izbora za mis Crne Gore, koje je ranije ove godine održano u Tivtu, organizaciji pomenute agencije, osvajač je titule Mis turizma Crne Gore i zbog toga je izabrana da bude adut domovine na svjetskoj smotri“, objasnili su iz tabora agencije.

„Tokom devetnaestodnevnog boravka u ovoj zemlji preko 80 finalistkinja iz cijelog svijeta će u pratnji organizatora obilaziti turističke atrakcije provincije Fuđien, sa brojnim mjestima koja se nalaze na listi UNESCO, prisustvovaće humanitarnim revijama i drugim događajima, gdje će predstavljati turističke potencijale, istoriju i kulturni identitet država iz kojih dolaze. Za sve vrijeme boravka u Fuđienu, do finalne večeri, djevojke će nadgledati stručni žiri kako bi stekao cjeloviti utisak o djevojkama, prije svega o njihovom ponašanju, inteligenciji, obrazovanju, manirima, sposobnostima i talentima, budući da najljepša djevojka svjeta koja predstavlja turistički potencijal svoje države treba da posjeduje mnogo više kvaliteta od samog fizičkog izgleda”, navodi se u saopštenju.

„Kako ove djevojke predstavljaju prirodne ljepote država iz kojih dokaze, ono na čemu insistiraju organizatori takmičenja je prirodna ljepota učesnica, pa je naglašeno da je dozvoljeno učešće samo djevojaka koje su potpuno prirodnog izgleda, bez bilo kakvih estetskih korekcija, uključujući i tetovaže“, podsjećaju iz agencije.

„S obzirom na to da je akcenat takmičenja na turizmu i kulturnom identitetu država učesnica, Andrea je kao dio obaveznog programa morala da nauči da igra našu nacionalnu igru – crnogorski oro – u tradicionalnoj crnogorskoj nošnji. Takođe, u Kini će biti prikazan Andrein spot, koji uz njenu poruku i poziv da turisti posjete Crnu Goru, prikazuje prirodne ljepote Crne Gore, kao dio turističke promocije naše države”, piše u saopštenju.

Andrein put u Kinu su pomogle domaće dizajnerke Maja Jokić, Lidija Burić i KLara Kotur (Clara Couture), koje su joj obezbjedile haljine za ovo prestižno takmičenje, kao i Nacionalna turistička organizacija, Turistička organizacija Budve i Turistička organizacija Podgorice, koje su našoj predstavnici pomogle da na što kvalitetniji način predstavi turistički potencijal Crne Gore.

„Ono što Andreu možda izdvaja od drugih učesnica, osim što je prelijepa visoka Crnogorka, jeste njena skromnost kada priča o sebi, ambicija da se bavi advokaturom i bogato iskustvo u humanitarnom radu. Andrea je student druge godine Pravnog fakulteta UCG, bila je volonterka u Udruženju mladih sa hendikepom, trenutno je volonterka u Udruženju paraplegičara Crne Gore, ali i vlasnica nagrade đak generacije Osnovne škole dr Dragiša Ivanović, pa vjerujemo da naša predstavnica, osim nesporne prirodne ljepote koja je osobena za Crnogorke, ima i druge kvalitete koji će biti dovoljni za visoki plasman na takmičenju. Andrei želimo puno sreće i uspjeha, sa nadom da će da nas obraduje po povratku iz daleke Kine zapaženim rezultatom”, zaključak je saopštenja agencije Miss Monte.

Izvor: Portal Standard

Pripremio: Ivan Čović

Veličina fonta