Aktuelno

Najnovije vijesti, saopštenja...

U saradnji s Ministarstvom prosvjete Pošta Crne Gore tradicionalno organizuje Takmičenje za najljepše pismo na kome imaju priliku da učestvuju učenici osnovnih škola Crne Gore. Ovo prestižno takmičenje odvija se u okviru Međunarodnog takmičenja za najljepše pismo, koje organizuje Svjetski poštanski savez.

Ovogodišnja tema Takmičenja za najljepše pismo glasi: Zamisli da si super heroj čija je misija da sve puteve na svijetu učini bezbjednijim za djecu. Napiši pismo nekome i objasni koje super moći su ti potrebne da ostvariš svoju misiju (Imagine you are a super hero and your mission is to make all rouds around the world safer for children. Write a letter to someone explaining which super powers you would need to achieve your mission).

Najljepša pisma naših đaka visoko su rangirana na Međunarodnom takmičenju za najljepše pismo u kome učestvuju djeca iz velikog broja zemalja svijeta, zato i ove godine pozivamo učenike da, uz podršku mentora, učestvuju na ovom njima omiljenom literarnom takmičenju.

Pravo učešća na Takmičenju za najljepše pismo imaju djeca do 15 godina. Sastav u formi pisma treba da sadrži do 800 riječi. Najbolje radove odabraće Komisija Ministarstva prosvjete. Pošta Crne Gore obezbijedila je vrijedne nagrade za pobjednike na državnom nivou: električni trotinet, pametni sat, elektronski čitač knjiga i biciklo

Takmičenje je otvoreno do 31. marta 2023. 


Priredila:
Anđela Miličić

Izvor: sajt Ministarstva prosvjete

Veličina fonta